Wij zijn van naam veranderdHet Psychotrauma Diagnose Centrum (PDC) gaat verder onder de naam ARQ Diagnostisch Centrum. Onze dienstverlening blijft uiteraard zoals u van ons gewend bent: een diagnose of second opinion in één dag. Download hier alvast onze nieuwe folder. |
Diagnostiek
Als u zich afvraagt of problemen van uw patiënt gerelateerd zijn aan eerder meegemaakte psychotrauma’s, wanneer een ingezette behandeling niet goed heeft gewerkt of wanneer u vragen heeft over de mogelijkheden van trauma behandeling bij uw patiënt, dan kunt u bij ons terecht voor een diagnostisch onderzoek of een second opinion. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
Wat wij doen:
Na aanmelding en beoordeling zal de patiënt vragenlijsten digitaal toegestuurd krijgen. Dit doen wij, omdat we een idee willen krijgen van wat de patiënt ziet als zijn/ haar problemen. Na het invullen van de lijsten zullen we contact opnemen voor het plannen van een onderzoeksdag. We vragen de patiënt om een naaste mee te nemen. Het doel hiervan is dat we van iemand die betrokken is ook informatie willen verkrijgen over de ervaren problemen.
De bevestiging van de afspraak wordt per (beveiligde) mail naar patiënt en verwijzer gestuurd.
Op de dag van het onderzoek gaat de patiënt in gesprek met twee specialisten in afzonderlijke gesprekken. Zij zullen ieder vanuit hun eigen invalshoek vragen stellen over schokkende gebeurtenissen en ervaren problemen. Afhankelijk van wat er besproken wordt kan één van de twee onderzoekers gevalideerde tests afnemen om het klinische oordeel te bevestigen of versterken. De twee onderzoekers zullen met elkaar overleggen om tot een gezamenlijke conclusie te komen. Een van de twee onderzoekers zal dit advies of de diagnose bespreken met de patiënt. Daarna zal er een verslag gemaakt worden voor de patiënt en een samenvatting voor de verwijzer.
Aanmelden:
Aanmelden kan door een bevoegde verwijzer. Dit is een huisarts of psychiater. Aanmelden kan via het formulier op de website of via zorgdomein. Om goed te kunnen beoordelen waar de problemen liggen en wat voor soort onderzoeken we kunnen uitvoeren, hebben we alle gegevens van eerdere behandelingen nodig (somatisch en psychiatrisch). Hoe sneller we deze gegevens krijgen hoe sneller we een onderzoek in kunnen plannen.
Voor wie wij zijn:
Voor iedereen die een of meerdere schokkende gebeurtenissen heeft meegemaakt tijdens het werk of in de privé situatie en voor iedereen waarbij de behandeling dreigt te stagneren of stagneert. We hebben onder andere specialistische expertise op het gebied van werk gerelateerde trauma’s, zoals bij politie, brandweer, ambulance, ggz medewerkers, medewerkers van de eerste hulp, GGD. Maar ook andere trauma-ervaringen kunnen bij ons onderzocht. Neemt u bij twijfel contact met ons op.
Nieuws
Laatste update: dinsdag 15 december
Dit bericht wordt bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.
For English, see below
Op 6 oktober start de periode van aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar in deze onzekere periode waarin het coronavirus de boventoon voert. Al ruim een half jaar hebben we te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Ook mentaal eist deze crisis zijn tol; zeker nu deze zo lang aanhoudt. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen www.steunpuntcoronazorgen.nl
Als ARQ Centrum'45 en ARQ Diagnostisch Centurm houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen wij de RIVM richtlijnen. Conform deze richtlijnen, die ook tijdens uw behandeling gelden, vragen wij u het volgende.